sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Arabialainen maustekakku ( Winter strössel)

Tämän kakun resepti:

200g voita ja 3dl sokeria ( vaahdotetaan)

Siihen lisätään yksitellen 3 munaa ja sekoitetaan

5dl jauhoja, joihin lisätään 1tl leivinjauhetta, 1tl soodaa, 1tl vanilliinisokeria, 1tl kanelia,
2 ruokalusikallista kaakaojauhetta (1tl riittää, jos ns. tavallista kaakaojauhetta. Pohjasta tulee tummempi, mitä enemmän on kaakaojauhetta.) Sitte vielä ripaus suolaa (ehkä 1/4tl).
Sekä n. 1dl mantelilastuja. ( Jätän puolet pussiin ja rikon ne rouheeksi. Loput voi jättää koristeluun). Kuivat aineet sekoitetaan hyvin.

Taikinaan lisätään 2-3dl kermaa ( maitokin käy) vuorotellen valmiin jauhoseoksen kanssa.
Sekoitetaan hyvin.

Taikina kaadetaan hyvin voideltuun vuokaan ja n.tunniksi 175 asteiseen uuniin.






Kuorrutukseen tomusokeria 4-5 dl, kaakaojauhetta väriä antamaan, tilkka kuumaa kahvia ja hieman sulatettua voita. Sekoitetaan hyvin. Seos ei saa olla liian löysää....
vaan sellasta, että se tasaantuu hyvin kakun päälle.
Seos kaadetaan kuuman kakun päälle.

Koristeluun voi käyttää mielikuvitusta.
Tässä kakussa mantelilastuja ja erilaisia talvisia strösseleitä.




Kakku paranee vanhetessaan jääkaapissa.
Kylmänä tosi hyvää!
Kannattaa kokeilla. Helppo tehdä!

Kuvat
SaRaLeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti